Segíthetünk? +36 (70) 222-3335

Óriás parajdi nyalósó tömb

Óriás parajdi nyalósó tömb
 
Termékszám: 246
Szállítási idő:
Szállítási költség: Részletek itt
  Bruttó ár 190 Ft
  Akció
160 Ft

Leírás:


A termék kiszerelése: 1 kg.

Parajdi sótömbjeink 2-60kg méretben kaphatók ezért kérem jelezze kb mekkora tömbre vagy tömbökre tart igényt ! Készletünkről telefonon érdeklődhet:  +36 70 222 33 35

Mire jó a nyalósó?

A haszonállatoknak és a vadaknak az általános takarmányon kívül szükségük van nyalósóra is. Ez a nyalósó biztosítja a napi ásványi bevitelt. Az egyik legolcsóbb és legjobb megoldás a erdélyi sótömbök kihelyezése, de ha többféle adalékanyagos vagy natúr préselt sótéglát is kihelyezünk eléjük nagy valószínűséggel ezt a tömböt fogják ösztönösen választani. A mennyiség és a túlzott sófogyasztás miatt nem kell aggódnunk ha gondoskodunk friss ivóvízről is bevitelüket (ösztönösen) a szükségleteikhez igazítják. Önnek egyszerûen csak ki kell helyezni a nyalósót, hogy ahhoz hozzáférhessenek az állatok.

Miért fontos a rendszeres ásványianyag-bevitel a haszonállataink számára?

A tejelõ állatok meglehetõsen nagy mennyiségû nátriumot igényelnek. A nátrium-bevitel fõként só formájában történik, ami hõszabályozó.

A napi nátruimbevitel szükséglet függ az évszaktól (amely nagy melegben megnövekszik), a bevitt táplálék káliumtartalmától (a zsenge fû káliumban gazdag)

és a bevitt táplálék víztartalmától ( a magas víztartalom nagy sóvesztességel párosul ). A sóbevitel tehát nagymértékben megnõ a legelési idõszak kezdetén. 

Az ásványi anyagok bevitele egyre fontosabbá válik, mert szélskürben terjed a mûtrágyázásás, valamint a hektáronkénti fûnövényzet. Az ásványi anyagok nem

megfelelõ, ill. nem kiegyensúlyozott bevitele egyre komolyabb probléma napjainkban.

 

 

 

 Kosár üres